Відомий військовий висловив думку про зміну головнокомандувача ЗСУ: “У мене була зустріч із Сирським”

Ексклюзив ТСН

Сергій Філімонов, більш відомий на позивний “Філя” — новий 29-річний командир батальйону “Вовки да Вінчі”. Він висловив думку про зміну головнокомандувача Збройних сил України.

В ексклюзивному інтерв’ю журналістці ТСН Наталі Нагорній військовий розповів, що критика цивільних у цьому разі недоречна.

“Зараз було змінено головнокомандувача. Валерій Федорович Залужний — це дуже велика людина. Для нашого батальйону він взагалі як батько. Це людина, яку дуже поважав “Да Вінчі” — людина, яку дуже поважаємо ми. І я вважаю, що завдяки йому ми і маємо країну зараз. Бо якщо б не він, я не знаю, хто б упорався в той момент із тими викликами. Але зараз головнокомандувачем став Сирський. І цивільні, переважно цивільні, починають критикувати якось, розганяти нездорові історії. Це не їхня справа, я скажу так”, — вважає Сергій Філімонов.

За його словами, саме військові, а не цивільні, мають і будуть говорити, якщо в армії будуть великі проблеми.

Сергій Філімонов розповів, що познайомився з Олександром Сирським у перші дні повномасштабного вторгнення Росії до України.

“В перші дні мене набрали із Сухопутних військ. При тому, що підрозділ “Гонор” не відносився ні до кого. Мене запросили на зустріч із Сирським. Зрозуміло, що в мене був досвід деякий, але по факту я звичайний хлопець, у якого 150 людей, трошки зброю десь взяли, трошки вдягнулися. Він зі мною поспілкувався і спитав, чи можете ви взяти цей напрямок, чи можемо ми на вас розраховувати, що вам для цього треба. Для мене тоді було здивування, що командувач Сухопутних військ зустрічається з групами, розглядає їх, дивиться на досвід, спілкується і дає конкретні задачі”, — каже військовий.

Він вважає, що саме це дуже вплинуло на оборону Києва. Надалі їхній батальйон виконував завдання за наказом Сирського.

“Я тоді дуже заповажав Сирського. А далі наш батальйон довгий час перебував в особистому резерві Сирського. І ті задачі, які ми виконували, виконували за його наказом. І тому нас переміщали по фронту, там, де було найважче. Тому я скажу, що точно не треба зараз дуже хвилюватися і казати, що “ми програли, нас усіх уб'ють”. В першу чергу треба йти до ТЦК або краще “Вовків Да Вінчі” і готуватися воювати”, — розповів Сергій Філімонов.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео Чому перемир’я — це зрада? Нам вигідніше в обороні нищити якомога більше росіян: комбат “Філя”

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *