Сенат США проголосував за продовження підтримки України: реакція Зеленського

за кордоном

У США проголосували за продовження підтримки України. Заради цього рішення ми дуже багато працювали.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Рішення, якого очікували не лише ми, а й багато інших народів, зокрема у Європі. Світ, який чекає, що американське лідерство й надалі буде твердим і допомагатиме захищати життя та берегти свободу. Це дійсно додає впевненості та мотивації”, – акцентував він.

Це був перший крок, продовжив президент, а далі – Палата представників, голосування конгресменів там. Очікуємо позитивного рішення й сподіваємося на принципову підтримку. 

На своїй сторінці у Twitter Зеленський подякував Чаку Шумеру, Мітчу Макконнеллу та всім сенаторам США, які підтримали продовження допомоги Україні в нашій боротьбі за свободу, демократію та цінності, що мають для нас усіх величезне значення.

“Нам в Україні подальша допомога США дає змогу рятувати людські життя від російського терору. Це означає, що життя в наших містах триватиме й переможе війну”, – стверджує український лідер.

За його словами, американська допомога наближає справедливий мир в Україні та відновлює глобальну стабільність, що сприятиме більшій безпеці та процвітанню для всіх американців і всього вільного світу.

Нагадаємо, у вівторок, 13 лютого, Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який включає $60 млрд допомоги Україні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *