Бронювання за гроші: скільки податків треба буде заплатити, щоб уникнути мобілізації

Події

Кабмін розглядає концепцію бронювання за сплатою податків.

Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков в інтервʼю LIGA.net.

“Вона поки не працює, але ця ідея “витає у повітрі”. Я не можу сказати, коли цей план ухвалять, але він на розгляді в Кабміні”, – заявив Борняков.

За його словами, ідея вже фіналізується міністрами. Заступник голови Мінцифри сподівається на те, що скоро буде фінальний концепт.

Так, зокрема Борняков озвучив інформацію про 6 000-7 000 гривень податків на місяць як умову бронювання.

“Готуються зміни щодо звітності, щоб вона була кожен місяць і наша система зчитувала, з'являвся якийсь документ, що підтверджує бронювання на таких умовах. Для Дія.City буде ставитися вищий поріг зарплати”, – додав Борняков.

Нагадаємо, в Комітеті Ради з питань економічного розвитку кажуть, що довкола пропонованої концепції бронювання шляхом сплати збільшеного фіксованого військового збору за працівника останні кілька днів розгорілося багато дискусій. Є справедливі зауваження і пропозиції, а є “відверта брехня й маніпуляція”. Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів детальніше про концепцію бронювання. Він навів чотири найпоширеніші аргументи проти і контраргументи за цю модель, як і самого бронювання загалом.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *