Життя на лінії вогню: як армія Путіна знищує Донеччину і чому місцеві не хочуть виїжджати (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

Cелище Очеретине на Донеччині під постійним вогнем. Воно розташоване поруч з Авдіївкою, яку вже багато місяців намагається оточити російська армія. Тому до Очеретиного майже щодня прилітають снаряди. У селищі давно немає світла, газу та води. Однак там досі живуть люди.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Івана Петричака.

Чому люди не хочуть їхати з Очеретиного

Очеретине – населений пункт неподалік Авдіївки, до лінії фронту звідси менше 5 кілометрів. Звідти сюди досягає усе що може літати: міномети, артилерія, дрони. Регулярно окупанти запускають по селищу й авіабомби.  Одна з них впала посеред парку й поруйнувала будинки через дорогу. Зруйнованих осель тут більшає щодня. 

Володимирові – 38 років, живе на волонтерський пайках. Доньку евакуював до села неподалік, а сам залишається на господарстві.

“Наживали-наживали, а як це все кинути”, – каже він. 

Пані Тамара виїжджати не хоче, у неї, жаліється, як і у всіх місцевих  – своє горе.

“Дочку поховали ось, і куди ми поїдемо. Ні памʼятника не поставили, нічого. Інтерес до життя пропав, так ото і сидимо”, – каже вона.

Капелан, який привозить людям допомогу, закликає їх евакуюватись. Помічник капелана – додає, він теж виїхав з Авдіївки через величезну небезпеку. На вмовляння – місцеві лише кивають головами, розбирають продукти й знову розходяться хто куди.

“Люди звикли виживати. Малу-помалу виїжджають, але не всі приживаються на нових місцях”, – каже капелан Олег Ткаченко. 

Яким вигляд має Очеретине

Опалення, світла, газу і води в Очеретиному немає вже кілька місяців. Але й до цього пристосовуються. 

“Усі будинки тут виглядають приблизно однаково: вибиті шибки, понівечені стіни. З поверхів через постійні обстріли люди спускаються жити у підвали. Там де хтось мешкає – видно за ось такими трубами. В імпровізованих сховках люди влаштовують собі пічне опалення”, – каже Іван Петричак. 

До війни в Очеретиному мешкало понад 3000 тисячі людей, нині, незважаючи на загострення ситуації довкола Авдіївки – лишається близько 500 людей. Дітей із таких небезпечних територій влада евакуювала примусово. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Втратили сенс життя! Цивільні поблизу Авдіївки пристосувались до виживання. Ексклюзив ТСН

Нагадаємо, що насправді відбувається у Кринках, як ведуться бої та рятують життя воїнам ЗСУ.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *