Засідання у форматі “Рамштайн”: що обговорюватимуть на зустрічі та чи будуть новини для України

Ексклюзив ТСН

Підтримку України вже сьогодні обговорюватимуть учасники контактної групи у форматі “Рамштайн”.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ірини Прокоф'євої.

Що відомо про засідання у форматі “Рамштайн”

Сьогодні у штаб-квартирі НАТО має відбутися 19 засідання у форматі “Рамштайн”. Проте офлайн зустріч контактної групи опинилася під загрозою. Голова Пентагону Ллойд Остін, який мав очолити “Рамштайн”, раптово скасував свій візит до Брюсселя. Його терміново госпіталізували. В лікарні з підозрою на перикардит опинився і міністр оборони Італії – 60-річний Гвідо Крозетто.

А тому про те, в якому форматі відбудеться зустріч – до останнього офіційно ніхто не повідомляв.

Паралельно з цим зібранням відбуватимуться і зустріч міністрів оборони країн НАТО та Ради Україна-НАТО, яка почала працювати торік після вільнюського саміту Північноатлантичного альянсу.

Пані посол України Наталя Галібаренко каже, що наші союзники передусім очікують почути про те, що відбувається на фронті, а ми своєю чергою говоримо про потреби для нашої армії.

Рустем Умєров, ймовірно, теж не приїде на засідання

Засідання “Рамштайну”, ймовірно, відбуватиметься у гібридному форматі. Частина міністрів оборони закриються в одній з кімнат. А ті хто, ще не встиг доїхати, включаться онлайн.

Наш міністр оборони Рустем Умєров, найімовірніш, теж не зможе приїхати. Та найголовніше, кажуть тут, що зустріч контактної групи не скасували. Вона так чи інакше відбудеться, адже йдеться передусім про допомогу Україні. Одне з найголовніших питань цього “Рамштайну” – літаки F-16. Саме коаліція союзників має доповідати, як триває підготовка пілотів та інженерів і коли зрештою ці літаки опиняться в Україні.

І варто нагадати, що таке взагалі – формат “Рамштайн” і чому він важливий. На зустрічах контактних груп міністри оборони різних країн світу обговорюють, яку зброю надаватимуть Україні для того, щоб війна закінчилася швидше.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Без міністрів оборони України і США! “Рамштайн” вирішує долю наступного українського озброєння

Нагадаємо, як армія Путіна знищує Донеччину і чому місцеві не хочуть виїжджати.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *