Затримали на місці злочину: в Харкові судять відомого спортсмена через коригування ракетних ударів РФ

Ексклюзив ТСН

В Харкові судять коригувальника ворожого вогню, якому інкримінують державну зраду. Торік у лютому ракети вдарили по середмістю – влучання були в університет і житловий будинок поряд.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Вікторії Стрельцової.

Що відомо про підозрюваного в коригуванні обстрілів

Підозрюваний у коригуванні ракетних ударів – відомий у Харкові спортсмен, багаторазовий чемпіон і призер України з велосипедного туризму Андрій Нечепоренко. Він 5 лютого сфотографувався на місці “прильоту”, щоб надіслати фотозвіт для російської воєнної розвідки.

Пізніше слідчі оприлюднили його переписку зі спецслужбами країни-агресорки, в якій окупанти просили надати їм якомога більше інформації.

Пенсіонера підозрюють у коригуванні ударів по одному з корпусів університету міського господарства імені Бекетова. Після влучання частина споруди відвалилася. Поранень зазнав охоронець. У сусідньому житловому будинку четверо людей зазнали серйозних травм. У кількох квартирах спалахнули пожежі. Тепер ця будівля стоїть пусткою. Після атаки тут ніхто не живе.

В суді чоловік відмовляється свідчити

Через рік у суді ймовірний навідник опустив голову, натягнувши капюшон. З журналістами не спілкується. Навіть просив заборонити знімання. Мовляв, ЗМІ все викривлюють.

Давати свідчення суду теж відмовився.

Підозрюваний фотографував наслідки обстрілу

У прокуратурі кажуть, що мають докази проти підозрюваного. 

“Після ураження ворожою ракетою обвинувачений прийшов на місце ураження і для фіксації наслідків цього влучання здійснював фотознімання, де його саме було затримано. В подальшому після проведення слідчих дій було виявлено переписки з його кураторами з РФ, про що свідчить його неодноразова робота з Російською Федерацією”, – каже речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Цього разу підозрюваного залишили під вартою до проведення судових дебатів. За державну зраду йому загрожує довічне увʼязнення.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: 9 томів доказів! Відомого в Харкові спортсмена судять за коригування вогню по місту

Нагадаємо, в Харкові майор здав місця дислокації ЗСУ та поліції, частину з яких окупанти обстріляли.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *