Їжа більше не прилипатиме до сковороди: маленька хитрість, яка допоможе вирішити проблему

Різне

Напевно, кожній господині відома проблема пригорання їжі. Особливо прикро, якщо сковорода нова й доволі дорога, але готувати на ній неможливо, бо страви то пригорають, то липнуть до дна. Є кілька причин такої проблеми, втім, її легко вирішити. Розповідаємо, які найчастіші причини того, що їжа прилипає до сковороди, та як вирішити цю проблему.

Чому їжа липне до сковороди

Причин може бути безліч. Якщо сковорода нова, то, можливо, ви неправильно почистили її поверхню, пошкодили покриття, коли застосовували агресивні засоби для чищення. Або посуд нерівномірно прогрівся, тому за цим треба також слідкувати.

Також ще одна поширена причина – дно сковороди було не повністю вичищене. Така проблема зазвичай виникає зі старим посудом, якому багато років. Якщо погано почистити сковороду, їжа постійно прилипатиме до її дна і пригоратиме.

Що робити, щоб їжа більше не прилипала до сковороди

  • По-перше, треба повністю прогріти сковороду. Потримайте її півтори хвилини на вогні, перш ніж покласти їжу. Якщо вона добре розігріється, ваші страви не прилипатимуть до її дна.
  • По-друге, варто пам’ятати, що кожна страва має свою температуру приготування. Якщо ви щось тушкуєте, не варто це робити на максимальному вогні. Також вкрай важлива температура продукту, який ви збираєтеся готувати. За кімнатної температури їжа зазвичай не пригорає, тому не варто класти нерозморожені продукти на сковороду.
  • По-третє, варто вивчити інструкцію. Зазвичай до нових сковорід додається інструкція, в якій чітко прописано, як доглядати за покриттям посуду. Таку інформацію також можна знайти в інтернеті, якщо нема на пакуванні або вона не збереглася. Не треба чистити тефлонове чи антипригарне покриття металевими щітками або агресивним засобами, оскільки через це поверхня пошкоджується і їжа постійно пригоратиме.

Читайте також:

Їжте, поки гаряче: 5 продуктів, які не можна вживати остиглими

Найкращий рибний бутерброд у світі: ось як його готують у Стамбулі та Україні

Таємна “функція”, про яку мало хто знає: навіщо потрібен отвір у ручці сковороди чи каструлі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *