Навіть засохла розсада до ранку оживе: чудо-підживлення для помідорів, перцю, огірків і капусти

Різне

Щоб отримати щедрий урожай городини, спочатку треба виростити здорову й міцну розсаду, яка гарно розвиватиметься і не боятиметься хвороб і шкідників. Вкрай важливою частиною догляду за рослинами є підживлення. Досвідчені городники поділилися рецептом секретного засобу для підгодівлі рослин. Розповідаємо, як приготувати підживлення для розсади із трьох трав, щоб вона росла міцною та здоровою.

Як власноруч приготувати підживлення для розсади

Досвідчені городники рекомендують готувати підживлення для розсади перцю, огірків, помідорів і капусти власноруч. Є три рослини, які можна придбати в аптеці або заготовити самостійно, вони мають всі необхідні макроелементи для зростання і розвитку розсади. До того ж таке підживлення екологічно чисте і не містить хімічних складників, тому овочі будуть максимально безпечними та корисними для здоров’я. Це кропива, чистотіл і кульбаба.

Заварювати трави треба в таких пропорціях: дві частини кропиви, по одній частині чистотілу та кульбаби Закип’ятіть воду, засипте в окріп сухі трави і дайте настоятися упродовж 1-2 годин. Відвар треба розбавити чистою водою кімнатної температури у пропорції 1:5 і раз на тиждень цим підживленням поливати розсаду.

Яка користь кропиви, чистотілу та кульбаби для розсади

  • Кропива. Це перший складник для приготування добрива. Рослина містить велику частку азоту, який потрібен городині на початковому етапі зростання і розвитку. Також у кропиві достатня кількість фосфору та калію, що вкрай важливий для стійкості рослин до хвороб і шкідників. Окрім того, ці макроелементи потрібні розсаді для зростання і зміцнення кореневої системи.
  • Чистотіл. Рослина містить неймовірно велику кількість йоду, тому стане чудовим помічником для зростання та розвитку розсади. До того ж йод допомагає в рази підвищити врожайність помідорів, огірків і перцю.
  • Кульбаба містить велику частку мінеральних речовин, які зміцнюють її імунітет до різноманітних захворювань. Тому після такого підживлення рослини не боятимуться різких перепадів температур, захворювань і шкідників.

Читайте також:

Цей сорт помідорів завжди рясно родить: невибагливий у догляді, плоди м’ясисті та смачні

Потім не будете проріджувати: сусідка показала цікавий спосіб, як сіяти моркву за допомогою банки

З одного куща зберете ціле відро: 7 сортів картоплі, які дають найвищий урожай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *