Байдену нагадали про його обіцянку “наслідків” для РФ в разі смерті Навального: що він відповів

за кордоном

Ще влітку 2021 року президент Сполучених Штатів Джо Байден заявляв, що попередив президента РФ Володимира Путіна про “руйнівні наслідки”, якщо ув’язнений російський опозиціонер Олексій Навальний помре у в’язниці. 

Про це він говорив після переговорів із главою Кремля у Женеві, повідомляє CNN.

Тоді, за словами Байдена, він “чітко дав зрозуміти” російському президенту, що “наслідки цього будуть руйнівними для Росії”.

Один з журналістів нагадав американському лідеру його заяву після зустрічі з Путіним у Женеві  2021 року.

“Це було три роки тому. За цей час вони зіткнулися з величезною кількістю наслідків. Вони втратили і/або поранили понад 350 тисяч російських солдатів.  Вони опинилися в ситуації, коли на них накладено величезні санкції в усіх сферах. І ми розмірковуємо над тим, що ще можна було б зробити”, – відповів Байден.

Нагадаємо, 16 лютого в управлінні Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ заявили, що Олексій Навальний помер у виправній колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі у віці 47 років.

Байден відреагував на смерть опозицонера: “Путін вбиває людей не тільки за межами Росії, а й самих росіян. Навальний вірив у Росію і захищав ті цінності, які протилежні тому, що символізує Путін”.

Президент України Володимир Зеленський також відреагував на новину про смерть Навального. З його слів, цілком очевидно, що за загибеллю російського політика стоїть президент РФ Володимир Путін.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *