Навального напередодні смерті мали обміняти — Bild

за кордоном

Олексій Навальний, який відбував покарання у колонії, помер напередодні обміну.

Про це пише німецький Bild.

Як припускає видання, Навального могли найближчими тижнями або місяцями обміняти на росіянина Вадима Красікова, який убив колишнього чеченського командира в парку Тіргартен у Берліні. Про можливий обмін в інтерв'ю американцеві Такеру Карлсону говорив і сам Путін.

За повідомленням видання Bild, дійсно велися переговори про можливий обмін. У них брали участь представники Росії, США та Німеччини.

“Смерть Навального показує, наскільки насправді нестабільна система Путіна. Якби ситуація була стабільною, Кремлю не довелося б саджати до в'язниці, катувати і вбивати опонентів. Для зовнішнього світу Путін поводиться так, ніби він на 100% впевнений у своїй владі. Але цей вчинок показує, наскільки він боїться російської опозиції”, — заявив Юліус фон Фрайтаг-Лорінгхофен, очільник фонду Фрідріха Науманна в Москві у 2018–2020 роках.

На думку західних експертів, Навальний, на перший погляд, не становить для Путіна жодної загрози на майбутніх виборах. Однак з'явилися, за інформацією видання, повідомлення про можливу угоду: Росія поверне вбивцю з Тіргартена, а натомість звільнить американського журналіста Евана Гершковича та Олексія Навального. Однак, на думку аналітиків, Кремль явно не хотів цього робити за жодних обставин. Та й загалом, як стверджує видання, Кремль міг бачити все інакше.

Що відомо про смерть Навального

16 лютого в управлінні ФСВП РФ заявили, що Олексій Навальний помер у виправній колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі у віці 47 років.

Політику стало зле після прогулянки і він втратив свідомість. За даними УФСВП РФ, було здійснено реанімаційні заходи, які не дали позитивних результатів.

У багатьох містах Росії пройшли акції пам'яті російського опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, в Москві затримали близько 50 людей. 

Поліція Москви затримує людей, які прийшли покласти квіти до пам'ятника “Стіна скорботи” на згадку про Олексія Навального.

Тіло російського опозиціонера Олексія Навального не віддають його родині. У слідчому комітеті зауважили, що зроблять це лише після закінчення перевірки, розповіла прессекретарка Кіра Ярмиш.

Анестезіолог-реаніматолог Олександр Полупан зауважив, що лікував Навального 2020 року, і той не мав жодних проблем, що свідчили б про проблеми з судинами.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *