Чому Україна почала частіше збивати російські літаки: думки експертів

Війна

Українські військові від 17 лютого збили шість літаків російської тактичної авіації. Це може бути пов'язано з тим, що ворожі пілоти “знахабніли”.

Таку думку висловили військовий експерт Олексій Гетьман і військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в коментарі РБК-Україна.

“Сказати важко, з чим це (різке зростання кількості збитих літаків, – ред.) пов'язано. Причин може бути кілька. Наприклад, їхні літаки знахабніли і припинили боятися залітати до зони, де можуть працювати наші зенітно-ракетні комплекси. ЗРК постійно переміщаються, вони не знають, де вони розташовані. Хоча всім нам хотілося б, щоб по них відпрацювали F-16”, – припустив Гетьман.

За його словами, росіяни усвідомили, що тактика ударів керованими авіаційними бомбами ефективніша за наземні атаки з танковими групами. Тому на тлі відчутних втрат можуть бути ухвалені нові рішення.

Водночас Олександр Коваленко припустив, що російська активність у повітрі може знизитися.

“Вони можуть трохи знизити активність своєї тактичної авіації, але однаково повернуться до польотів. Тому що для них життєво важливо використовувати КАБи на лінії бойового зіткнення, це саме те, що допомагає розкривати наші оборонні рубежі. Якщо вони не використовуватимуть їх, вони не матимуть жодної переваги”, – пояснив експерт.

Україна знищує російські літаки

ЗСУ 17 лютого знищили три російські літаки – два Су-34 та один Су-35 на сході України. За даними головнокомандувача Сирського, літаки “приземлили”, коли вони атакували позиції Сил оборони України.

Наступного дня, 18 лютого, стало відомо, що підрозділи Повітряних сил збили ще один російський винищувач Су-34

19 лютого Повітряні сили також поділилися позитивними новинами – на східному напрямку впали ще два російські винищувачі – Су-34 та Су-35.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *