Cитуація на кордоні з Польщею: що змінилося та які прогнози щодо блокади

Події

На кордоні з Польщею, як і раніше, блокуються 6 напрямків, у черзі стоять понад 2,5 тисячі вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Як і раніше, блокуються 6 напрямків. Загалом додам, що на кордоні з Польщею є 9 пунктів пропуску… Передусім блокада спрямована на рух вантажних транспортних засобів… Станом на ранок за інформацією від польських колег, яку ми мали, в чергах на території Польщі в бік України перебувало десь сукупно на всіх 6 напрямках трошки більше 2,5 тисячі вантажівок, найбільше – навпроти “Краківця” і пункту пропуску “Ягодин”. Але зважаючи на ті дії, які посилили обмеження щодо руху вантажівок, практично протягом дня не пропускалися вантажні транспортні засоби на всіх цих 6 напрямках як у бік України, так і в бік Польщі”, – каже Демченко.

За його словами, єдиний напрямок, який більш-менш функціонував – це напрямок пункту пропуску “Краківець” на виїзд з України.

“Це, що ми побачили сьогодні – це блокада і для інших категорій транспорту, зокрема для легкових автомобілів та автобусів. Це відбувалося на 3 напрямках із 6 – це напрямки пунктів пропуску “Устилуг”, “Угринів” та “Рава-Руська”… Станом на зараз рух для цих категорій транспорту розблокований”, – зазначив речник ДПСУ.

Він повідомив, що близько 16 години в напрямку “Устилуга” польські фермери почали пропускати через свої блокадні місця легкові автомобілі й автобуси з єдиною поправкою, що вони готові пропускати легкові автомобілі десь по 5 машин що 30 хвилин в обох напрямках.

Близько 17 години поновився рух для легкових автомобілів та автобусів з напрямку “Рави-Руської” без зазначення від польської сторони щодо якихось обмежень, і близько 18 години по напрямку пункту пропуску “Угринів”.

Також поновилася можливість перетину кордону і вантажними транспортними засобами на цих 3 напрямках, але знову ж таки – з обмеженням по кілька вантажівок за годину в обох напрямках.

Скільки триватиме блокада

“Сподіваюся, що хоч якийсь рух для вантажних транспортних засобів дещо пізніше, але відбудеться по напрямку пунктів пропуску “Ягодин”, “Шегині” та “Краківець”. Але також у відкритих джерелах сьогодні бачили, що польські фермери продовжують нагнітати, зазначаючи, що вони загалом свої дії з блокуванням продовжать ще до квітня. Хоча до цього вони анонсували, що так вчинятимуть десь до 9-10 березня”, – підсумував Демченко.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 лютого, польські фермери-протестувальники влаштували повну блокаду руху на кордоні України через пункт пропуску “Медика-Шегині. Крім того, рух вантажівок практично був відсутній на пунктах пропуску “Ягодин”, “Устилуг”, “Угринів”, “Рава-Руська”, “Шегині” та “Краківець”.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про польську блокаду кордону з Україною.

Читайте також:

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Ситуація з польськими блокувальниками загострюється! Ті придумують собі виправдання – ексклюзив ТСН

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *