Петрушка зійде рясно: перед посівом зробіть це – і втомитеся стригти пишну зелень

Різне

Невдовзі весна. Саме її початок – найгарячіша пора для підготовки до садово-городніх робіт. І вже в березні можна сіяти багато овочів, зелені, висаджувати плодово-ягідні дерева. До ранньої городини також належить петрушка, яка не боїться заморозків і швидко зійде, якщо її посіяти на початку весни. Розповідаємо, коли та як правильно посіяти зелень, щоб вона швидко і рясно зійшла.

Як сіяти петрушку, щоб вона зійшла рясно і швидко: найкращі місяці за посівним календарем

  • Період висівання. Найкраще висівати петрушку у відкритий ґрунт, коли земля вже повністю розтала і добова температура повітря становить не менше п’яти градусів. Також можна стежити за місячним календарем. Найсприятливішими для висівання петрушки будуть березень-квітень і початок травня у дні зростального місяця.
  • Підготовка ділянки для петрушки. Найкращим місцем буде сонячна ділянка, бо зелень дуже любить світло.
  • Поливання. Петрушка любить помірну вологу. Не варто її сіяти на місцях, де ґрунтові води перебувають близько до поверхні.
  • Ґрунт. Перед висіванням петрушки ділянку варто удобрити органікою чи мінеральними добривами, які можна придбати в магазині.
  • Підготовка насіння. Перед висіванням насіння петрушки краще замочити на добу в теплій воді. І впродовж доби воду варто змінювати 3-4 рази. Таким чином зелень зійде рясніше і набагато швидше.
  • Висівання і догляд. Спочатку треба підготувати ділянку. За два дні добре полийте ґрунт, щоб земля гарно увібрала воду. Насіння треба сіяти на глибину до 2 сантиметрів, не надто густо, щоб паростки не затіняли один одного. Відстань між борознами має бути до 20 сантиметрів. Деякі садівники висівають зелень зигзагом, тоді петрушка матиме більше вільного місця для свого зростання.

Читайте також:

Цим рослинам заморозки не страшні: що можна сіяти й садити в березні на городі

Такий урожай вам навіть і не снився: які сидерати сіяти під помідори

Навіть засохла розсада до ранку оживе: чудо-підживлення для помідорів, перцю, огірків і капусти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *