Україна зможе почати новий контрнаступ 2025 року – WSJ: що каже Буданов

Війна

Контрнаступ ЗСУ влітку 2023 року не був таким успішним, як очікувалося. Однак Україна зможе знову влаштувати контрнаступ, проте вже 2025 року.

Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal, яке взяло інтерв’ю в начальника ГУР Міноборони України Кирила Буданова.

Як зазначається у публікації, якщо Україна зможе тримати грамотну оборону, то 2025 року буде в змозі провести ще один контрнаступ.

“Якщо Україна зможе вести грамотну оборону, послаблюючи російські сили і одночасно відновлюючи свої власні, то 2025 року вона зможе почати новий контрнаступ проти ослабленого противника“, – йдеться у статті.

Видання також навело нещодавнє дослідження лондонського аналітичного центру Royal United Services Institute про те, що російські війська, найімовірніше, досягнуть піку до кінця року. А 2025 року окупанти відчуватимуть дедалі більший брак боєприпасів і бронетехніки.

Читайте провідні новини дня:

Є ще один фактор: чи отримає Україна додаткову підтримку від США, яку блокують республіканці в Конгресі.

“Чи будуть вони готові забезпечити нас припасами на весь рік, поки ми готуємося, чи ні? Це цікаве питання”, – зазначив Буданов.

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю для The Telegraph Буданов припустив, що новий контрнаступ ЗСУ розпочнеться навесні 2024 року.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *