Через російські обстріли пошкоджено лінію Запорізької атомної електростанції

Події

Після чергового обстрілу російської окупаційної армії пошкоджено лінію Запорізької атомної електростанції. Вже встановлено характер ушкоджень.

Про це повідомили в пресслужбі НЕК “Укренерго”.

“Після чергового обстрілу росіян пошкоджено лінію, яка забезпечувала енергоживлення Запорізької атомної станції. Фахівці “Укренерго” встановили характер ушкоджень”, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що в районі тривають бойові дії. Саме тому аварійно-відновлювальні роботи проводять в залежності від безпекової ситуації та з дозволу військових. Наразі зв’язок ЗАЕС з енергосистемою забезпечується лише по одній лінії електропередачі, наголосили в НЕК. 

Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок без світла залишаються 358 населених пунктів. Нові пошкодження є в мережах обленерго Донецької, Запорізької, Сумської, Харківської, Херсонської областей.

Нагадаємо, на ЗАЕС виникла нова загроза. Вона пов'язана з тим, що термін придатності ядерного палива, яке використовується в реакторах станції скоро сплине. Проблема ускладнюється тим, що його нікому замінити у разі необхідності. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *