Туск пообіцяв розблокування кордону: пускатимуть не всі вантажі

Події

Польща внесе прикордонні переходи з Україною, ділянки автомобільних і залізничних доріг до переліку об'єктів критичної інфраструктури, аби постачати озброєння і гуманітарну допомогу. 

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє TVN24.

За його словами, це рішення має забезпечити “100-відсоткову гарантію того, що військова та гуманітарна допомога буде надходити до української сторони без будь-яких затримок”. Таке нововведення “означатиме інший тип організаційного режиму на пунктах перетину кордону і на під'їзних шляхах і коліях до кордону з Україною”. 

“Це питання наступних кількох годин”, – повідомив польський прем'єр.

Він також заявив, що завдання Варшави – повна пропускна спроможність на кордоні, коли йдеться про військовий транспорт і гуманітарку, маршрути яких пролягають через територію Польщі.

Туск також закликав відокремити питання “прямої підтримки України і захисту польських фермерів і польського ринку від негативних наслідків лібералізації торгівлі з Україною”.

Блокування кордону

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: “Підводні” камені блокади на кордоні українських фур! Неочікувані факти про протести фермерів

Польща відхилила пропозицію президента Володимира Зеленського зустрітися на кордоні представникам двох урядів для вирішення зернової блокади, що склалася через протести польських фермерів. Мовляв, вона була б суто символічною. Натомість представники двох країн зустрінуться у Варшаві 28 березня.

До слова, напередодні 21 лютого президент Володимир Зеленський запросив лідерів Польщі на кордон для вирішення зернової блокади. Йдеться про прем'єр-міністра Дональда Туска та президента Анджея Дуди. Крім того, на зустрічі мали б бути присутні представники ЄС.

Тим часом в Польщі анонсували переговори з фермерами. За словами, заступника міністра сільського господарства Міхала Колодзейчака, діалог має розпочатися у понеділок, 26 лютого. Втім, де саме – наразі невідомо.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *