В Україні запроваджують новий вид документа: кому він буде потрібен

Події

Українцям на територіях, на яких ведуться бойові дії або які тимчасово окуповані Росією, видаватимуть тимчасові посвідчення громадянина. Реалізацію експериментального проєкту погодили на засіданні Кабінету міністрів у п’ятницю, 23 лютого.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Впровадження цього проєкту, який було ініційовано Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерством внутрішніх справ і Державною міграційною службою, триватиме протягом двох років.

Тимчасове посвідчення громадянина України видаватимуть громадянам, що перебувають на територіях, які включені до затвердженого Мінреінтеграції переліку і для яких не визначена дата завершення бойових дій (припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації.

Такий документ видаватимуть:

  • особам, які втратили паспорт громадянина України, на імʼя яких із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру оформлено паспорт громадянина України та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, або щодо яких наявна інформація про оформлення паспорта громадянина України / паспорта громадянина України для виїзду за кордон, яка зафіксована у формі електронних даних у відомчій інформаційній системі ДМС;
  • особам до 18 років, щодо яких відсутня інформація в Реєстрі або у відомчій системі ДМС.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники активно проводять примусову мобілізацію чоловіків. Окупанти формують систему “федеральних комісаріатів” (військкоматів – ред.), роздають повістки на підприємствах, а також проводять приховану мобілізацію серед тих, хто отримує російські паспорти.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *