На Сонці виникли три потужні спалахи: у США відключився зв’язок

Технологія

На Сонці сталися одразу три потужні спалахи класу Х. Найсильнішим із них був спалах класу Х6.3. Востаннє подібний потужний спалах виникав ще 2017 року. А на всій території США було зафіксовано масштабний збій у роботі стільникового зв’язку.

Про це пише Space.

Потік енергії від Сонця внаслідок цих вибухів сягнув Землі за лічені хвилини, і такі події справді можуть спричиняти вимкнення зв’язку на Землі.

22 лютого на території США виникли масштабні перебої в роботі стільникового зв’язку, про які повідомили головні мобільні оператори цієї країни. У пресі з’явилися припущення, що проблеми виникли саме через найпотужніші спалахи на Сонці. Але поки незрозуміло, чи пов’язані ці події. 

Раніше вчені повідомили, що Сонце перебуває на порозі своєї найактивнішої фази — сонячного максимуму. Про це свідчить знімок, який зробив астрофотограф.

Рідкісне явище сталося під час сонячного спалаху з плями, яка перебувала поблизу південного полюса Сонця. У космос було викинуто гігантський стовп газу або плазми, який височів над поверхнею зірки на 15 тисяч км. Після цього плазма відірвалася від поверхні і полетіла в космос у вигляді коронального викиду маси (КВМ).

Також вчені помітили, що на Сонці з’явилися загадкові петлі після дуже потужного спалаху.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *