Польські фермери збираються заблокувати кордон ще й з Німеччиною

за кордоном

Польські фермери після вихідних 24-25 лютого хочуть відновити акцію протесту на німецькому кордоні. Вони планують повністю перекрити рух на пункті пропуску і страйкувати цілодобово.

Про це повідомляє RMF24.

Зазначається, що рух вантажівок збираються спрямувати в об'їзд. Проте плани фермерів ще можуть змінитися.

Підприємці своєю чергою виступили проти блокування трас. Петицію до мера прикордонного міста Слубіце надіслали власники транспортних компаній, АЗС, автомайстерень, мийок, складів, а також торговці.

Як вони пишуть, “характер запланованої акції протесту та її форма спрямовані на перешкоджання вільному руху транспортних засобів на дорогах загального користування, паралізують та перешкоджають вільному виконанню нашої діяльності (…), що призводить до неможливості здійснення діяльності та виконання договірних зобов’язань, що своєю чергою призведе до значних збитків (штрафів, комісій за час простою та витрат, серед іншого, на лізинг, витрати на оренду, відсутність прибутку)”. 

Міжнародні транспортні компанії також погрожують фермерам судовими позовами за збитки.

Нагадаємо, українські фермери привезли на кордон з Польщею сільгосптехніку, знищену російськими окупантами, щоб продемонструвати польським протестувальникам реалії роботи в аграрному секторі України під час війни.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *