Удар “Шахеда” по багатоповерхівці в Дніпрі: що відомо про постраждалих

Ексклюзив ТСН

Російський “Шахед” поцілив у звичайну дев’ятитиповерхівку у спальному районі Дніпра, де немає жодних військових об’єктів. Квартири на горішніх поверхах обвалилися. Сімох поранених доправили до лікарні, дві жінки і досі там – у них рвані рани і переломи. Ще двох мешканців – 96-річного чоловіка та 58-річну жінку – цілий день шукали під завалами, зрештою близько 16:30 знайшли лише тіло чоловіка.

Про жахливі наслідки влучання “Шахеда” в багатоповерховий будинок йдеться у сюжеті ТСН.

Ворожий безпілотник влучив у багатоповерхівку близько другої години ночі. Більшість мешканців спали. І прокинулися вже від вибуху.

“Я ще не спала, чула, як дрон пролетів, а потім був вибух. Нема води, нема світла, газу. Знаю, що практично всіх знайшли, одну жінку не можуть знайти”, – розповідала одна з мешканок.

“Дуже страшно було, дуже страшно, таке відчуття, що у тебе пекло в хаті твориться”, – зізналася інша.

Рятувальники від ночі розбирають завали. Заливають водою залишки пожежі. Знімають краном важкі плити.

Десь під тими плитами може бути жінка, яка мешкала у квартирі на 8 поверсі, мама Євгенії. Донька від третьої ночі чекає на новини від рятувальників.

“Вона жила сама, відпочивала, я так розумію. Вночі мені зателефонували і сказали, що “приліт” був. Поки не розберуть до стелі наступної квартири, я буду тут”, – каже згорьована донька.

Вночі до лікарні привезли сімох поранених. П’ятьом надали допомогу і відпустили додому. Дві жінки під наглядом медиків з рваними ранами та переломами. Загрози життю немає, кажуть лікарі.

“Вони поступили з травмами середнього ступеня важкості. Одну переведено до легкого ступеня, вона наполягає, щоб іти додому. Друга особа теж з рваними ранами, черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку і переломом кісток передпліччя”, – розповіли в лікарні.

Три квартири зруйновано повністю, дві сильно пошкоджені. Мешканців до пошкоджених під’їздів не пускають.

Мешканець будинку Микола з родиною мешкає на 4 поверсі. Каже, його оселя більш-менш ціла, а от машині дісталося. Утім, каже, головне, що самі вціліли.

“Почули вибух, швидко зібралися, дитину схопили і вибігли надвір. До квартири не пускають, не знаємо, що там. Чекаємо на дозвіл”, – розповів він.

Коли закінчать розбирати завали, комісія буде оцінювати стан пошкоджених під’їздів. За попередньою оцінкою фахівців, із двох пошкоджених під’їздів, найімовірніше, доведеться повністю відселити людей.

Нагадаємо, у Дніпрі мешканці пошкодженої російським дроном багатоповерхівки розповіли про пережиту нічну атаку. Люди почули вибух і побачили заграву, в цей момент одну з жінок просто викинуло з ліжка.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *