Потужна санкційна підтримка: Єрмак розповів про обмеження проти Москви

Події

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про потужну санкційну підтримку партнерів проти Російської Федерації.  Зазначається, що у цих пакетах враховані пропозиції групи Макфола-Єрмака. 

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі. 

Сполучені Штати Америки

554 позиції у нових санкційних списках, а також Business Advisory: “Ризики та міркування для ведення бізнесу в російській федерації та на окупованих Росією територіях України”. За словами Єрмака, документи є по Ірану, КНДР, Мʼянмі – тепер і РФ.

У санкційних списках маємо наступне:

  • особи, пов’язані з викраденням українських дітей. Це дуже важливо; 
  • компанії з енергетичного сектору, в тому числі афілійовані з “Росатом”; 
  • постачальники мікроелектроніки – компанії з юрисдикцій ОАЕ і КНР; 
  • виробники російського ВПК; 
  • національна система платіжних карт “МИР”; 
  • фінансові установи, інвестиційні компанії та фінтех; 
  • 25 танкерів що перевозять російську нафту і іранську зброю. Також десятки позицій стосуються виробництва і постачання “Шахедів” і “Ланцетів”, десятки позицій б’ють по виробництву російських ракет. 

Крім того, під обмеженнями верстатобудування і постачання, постачальники мікроелектроніки і авізапчастин. Зокрема, обмеження стосуються “Аеростан”, “Навіс”, “Алабуга”.

Велика Британія

У новому списку майже 100 осіб, та низка компаній: “Свердлов” – виробник боєприпасів; енергетичні компанії зокрема “Новатек” і “Арктик СПГ”, нафтотрейдери зокрема “Нільст Труст”; перевізники тіньового флоту Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping; компанії з алмазного сектору і новий гендиректор “Алроси”; особи, пов’язані з виробниками міді, цинку та сталі – “УГМК”, “Мечел”, “ОМК”. Також, компанії з КНР, Туреччини, Швейцарії, Маршалових островів. 

“Приємно бачити врахування наших звітів. Зокрема, щодо діамантів, верстатів, РЕБ, літаків, ВПК300 та звіт по посиленню енергетичних санкцій”, – йдеться у повідомленні голови ОП.

Канада

В обмежувальних списках – 163 особи, зокрема олігархи Андрій Молчанов і Андрій Бокарєв. Також під обмежуванням – логістичні підприємства, а також підприємства ВПК, зокрема зі звітів “Верстати”, “Дрони”, “Літаки”. Федеральне агентство новин, і “Красная Звєзда”.

13-й пакет від ЄС

У списку – 194 особи. Окрім сектору ВПК – це і логістика, і деякі ІТ-компанії, їх керівники, а також особи причетні до викрадення українських дітей. Виробники пороху, патронів, електроніки. Національний центр вертольотобудування ім. Міля і Камова, машинобудівельний завод “Арсенал”, “Красноє Знамя”, “Искра”, “Турбина”.

“Також розширено список заборонених до експорту товарів – це ті компоненти, які ми знаходимо у російських дронах. ЄС демонструє єдність, незважаючи на спроби проросійських сил розхитати їх”, – наголосив Єрмак. 

Окрім того, санкції ввели Австралія, Нова Зеландія, Японія. Зокрема, Австралія запровадила додаткові фінансові санкції та візові заборони щодо низки громадян та організацій, пов'язаних з агресією Москви.

“Сьогодні уряд Австралії запровадив додаткові цільові фінансові санкції та заборону на поїздки щодо 55 осіб, а також цільові фінансові санкції щодо 37 організацій”, – йдеться у повідомленні МЗС.

У п'ятницю, 23 лютого, Рада Європейського Союзу ухвалила 13 пакет обмежувальних заходів проти “режиму Путіна, тих, хто відповідальний за подовження його незаконної, неспровокованої і невиправданої агресивної війни та тих, хто його суттєво підтримує”.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *