Наступ окупантів на Запоріжжі: воїни ЗСУ розповіли, що відбувається у Роботиному (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

На Запоріжжі окупанти знову пішли у наступ. Атакували на північний захід від Вербового та одразу з кількох сторін, знову посунули на Роботине. Загалом, українські військові відбили близько десятка атак на це селище.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Олександра Моторного. 

Яка ситуація на Запоріжжі

Воїни ЗСУ минуло року прорвали російську оборону на глибину до 9-ти кілометрів – південніше Новоданилівки. На вістрі там ділянка від панівних висот північно-західніше Вербового до західних околиць Роботиного.

“Станом на цю мить, з деяких позицій на південно-західній, південній околицях, де окупанти намагалися закріпитися, їх зараз витіснили, але ситуація дуже непередбачувана, оскільки біля Токмака, знову таки, за твердженням нашої розвідки, окупанти накопичили велику кількість важкої техніки“, – зауважує Олександр Моторний.

Чому на війні важливі дрони

Окупанти вже тиждень намагаються штурмувати Роботине. Частину ворожих бронегруп українським артилеристам вдається зупиняти, ще на підході до Роботиного. Завдяки цілодобовій присутності у небі наших аеророзвідників. 

Частину окупантів, що сунули під час останнього штурму, воїни 65-ої механізованої разом із побратимами з сусідніх підрозділів знищили, поміж руїн села. Близько пів десятка – захопили у полон. Групу зачистки, на землі – теж скеровували з повітря – аеророзвідники.

“Зараз же-ж основна – це повітря! Тримати повітря треба! Зрозуміло, шо посадку – але коли в посадці, якийсь там “чмобік” загуляв, то ми не вспокоїмся, поки його не знищимо”, – каже “Кіт”, командир 56 окремого стрілецького батальйону.

Єдина перепона, аби та робота велась без упину, наявність розвідувальних та ударних дронів. Їх нашим військовим дуже не вистачає.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 12:00 за 26 лютого 2024 року | Новини України

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни заявили, що російські війська просунулися в межах Роботиного на тлі локальних наступальних операцій, що тривають.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *