В Чечні засудили кримчанина, якого раніше відлупцював син Кадирова

за кордоном

Суд Грозного засудив до 3,5 року колонії кримчанина Микиту Журавеля, який у травні 2023 року спалив Коран у російському Волгограді.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди.

20-річного студента визнали винним в образі релігійних почуттів вірян та хуліганстві. В його справі фігурували як потерпілі 13 імамів грозненських мечетей.

Журавель багаторазово каявся у скоєному, частково визнав провину і перепрошував мусульман.

Журавеля затримали у травні 2023 року у Волгограді після того, як у соцмережах з'явилося відео, на якому невідомий у кущах біля мечеті спалює Коран. Затриманого відправили до СІЗО Грозного.

Хлопець розповідав, що спалив книгу нібито за винагороду в 10 тис. руб. від спецслужб України.

Читайте провідні новини дня:

Зауважимо, що Журавель народився в Севастополі. Коли Росія захопила Крим, хлопцеві було лише 10 років. Судячи з його сторінки у “Вконтакте”, Журавель потрапив під вплив російської пропаганди.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Журавель заявив, що його побив на той момент 15-річний син лідера Чечні Рамзана Кадирова – Адам. Невдовзі сам Кадиров опублікував відео побиття в СІЗО та заявив, що пишається сином.

Після побиття Адам не був покараний, натомість отримав звання героя Чечні, щонайменше вісім інших регіональних та релігійних нагород, а також очолив охорону свого батька.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *