Окупанти в районі Авдіївки продовжують просування: названо мету

Події

Російські окупанти в районі Авдіївки продовжують просування з метою створенні навколо міста буферної зони безпеки. Військові РФ користуються дефіцитом боєприпасів ЗСУ.

Про це повідомив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

За його словами, буфер безпеки в Авдіївці може охоплювати півколо через села Степове, Бердичі, Семенівка, Орлівка, Тонечко та Північне.

“Сили та засоби РВВ на цій ділянці розподілені наступним чином. Орлівка – зі сходу та південного сходу населений пункт штурмують підрозділи 114-й ОМСБр 1 АК, 35-й, 55-й ОМСБр 41 ОВА, 21-й, 30-й ОМСБр 2 ОВА, а також 24 ОБр СПП; Степове – Бердичі – 30-а, 15-а ОМСБр 2 ОВА; Північне – 87 СП, 1-а ОМСБр 1 АК, 10 ТП 20 МСД; Очікувалося, що після захоплення Авдіївки, РОВ займуться перегрупуванням та відновленням сил. Натомість вони не стали компенсувати втрати, зазнані за час наступу на місто, а продовжили просування, користуючись вікном можливостей – дефіцитом артилерійських боєприпасів”, – розповів Олександр Коваленко.

Він також додав, що росіяни продовжують використовувати тактичну авіацію, завдаючи ударів, зокрема, по Орлівці – минулої доби окупанти здійснили 30 скидів КАБ, по Тоненькому – до 20 скидів.

Авдіївська локація залишається у питаннях застосування КАБ однією з найінтенсивніших.

“В умовах недостатньої артилерійської компоненти, ешелонованої оборони, а також протидії КАБам, у росіян зберігається ініціатива щодо просування як мінімум у межах так званої буферної зони”, – підкреслив Коваленко.

Нагадаємо, що окупанти захопили ще два села на захід від Авдіївки.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *