“Тепер все зрозуміло”: навіщо Путіну знадобився скандальний серіал

за кордоном

Скандальний російський серіал Слова пацана”, який популяризує бандитизм і підліткову жорстокість, кремлівські пропагандисти використовують у передвиборчій агітації Путіна.

Із кадрів “Слова пацана” змонтували агітаційні ролики для “виборів” у РФ. Відео вже поширили у Мережі.

У ролику звучить пісня “Пияла”, в якій виконавиця замість слів татарською мовою закликає росіян приходити голосувати, “щоб бути пацаном і не залишитися чушпаном”. Вона просить росіян прийти на вибори, щоб не повернулися “бардак і безробіття 1990-х”.

Крім того, у пропагандистському ролику звучить гасло з фільму “Брат-2” “сила в правді”, яким росіяни виправдовують агресію в Україні.

Також зазначається, що для росіян “п**доси (американці. – Ред.) не указ, а зло”.

І хоча у відео прямо не закликають голосувати за Путіна, меседж, що саме диктатор “витягнув” Росію зі злиднів і бандитизму 1990-х років, активно використовують кремлівські пропагандисти. Пропагандистські ЗМІ переконують росіян, що саме завдяки Путіну вони нібито стало “добре жити”, а якщо диктатор втратить владу, буде ще гірше, ніж у 1990-ті.

Хоча про яке подолання бідности може йти мова, якщо російські окупанти, побувавши в Україні, вражені рівнем життя наших людей і “тягнуть” до себе “на болота” усе, що можна, навіть унітази.

Інший міф – подолання бандитизму в РФ. Судячи з розповідей російських зеків, яких відправили у “м'ясні штурми” і які потрапили в укранський полон, бандитизм в Росії процвітає досі.

Раніше у російських так званих опозиційних ЗМІ писали, що серіал “Слова пацана” був випущений спеціально до виборів Путіна у РФ. 

“На думку Кремля, “Слово пацана” розповідає про “якісні зміни життя в Росії як стійкий тренд” (тобто, мабуть, про те, що у 2020-х росіяни живуть краще, ніж радянські люди у 1980-х)”, – йдеться у статті.

Нагадаємо, Мінкульт випустив заяву щодо недопустимості поширення нового скандального російського серіалу “Слово пацана” серед української молоді.

Психологиня Юлія Святенко вказала на небезпеку цього серіалу для юних українців.

ТСН.ua намагався розібратися, чому на цей серіал “підсіла” українська молодь.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *