Навіщо кмітливі господині купують господарське мило: зовсім не для миття рук чи прання

Різне

Кожна досвідчена господиня знає, що вдома треба обов’язково мати брусочок господарського мила, яке стане порятунком у багатьох складних ситуаціях. Розповідаємо, навіщо тримати в господарстві цей безцінний скарб, який коштує копійки, а приносить користі на мільйон.

Як можна використовувати господарське мило в побуті

  • Якщо заїдає блискавку. Мило врятує будь-яку блискавку: на сумці, чоботах чи куртці. Достатньо обробити її мильним розчином – і блискавка працюватиме, наче нова.
  • Якісне прибирання. Господарське мило здатне відчистити будь-яку поверхню, оскільки містить у своєму складі луги, що роз’їдають навіть застарілий бруд. Про агресивні хімічні засоби можна забути, мило впорається на раз із жиром, вапняним нальотом і різними плямами. Достатньо просто намилити губку та пройтися по забруднених місцях.
  • Від рипіння дверей. Господарське мило допоможе позбутися цього неприємного звуку. Достатньо просто нанести його на петлі – це зробить ваші двері беззвучними.
  • Для дезінфекції. Перед роботою з гострими предметами можна змастити руки господарським милом, яке працюватиме як захисний шар від мікробів і бактерій. Для цього треба намилити руки і дати їм висохнути – плівка з мила не дасть проникнути бактеріям до рани, якщо буде поріз. Також господарським милом можна знезаражувати речі, просто опустивши предмет у мильний розчин, якщо є така потреба.
  • Від цвілі. Якщо з'явилася пліснява, і спеціальні засоби не допомагають її позбутися, проблему вирішить господарське мило. Для цього нанесіть його на губку, потріть уражене пліснявою місце і зачекайте кілька хвилин. Луги, що містяться в милі, знищать грибок, і він більше не повернеться до вашої оселі.

Читайте також:

Як позбутися старого запаху в квартирі: свіжий аромат збережеться надовго

Як за 3 хвилини відновити емальований посуд: каструлі блищатимуть, наче нові

Звідки постійно береться пил: що зробити, щоб він довго не осідав на поверхнях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *