В Україні водоканали почали відключати боржникам воду: як це відбувається (відео)

Ексклюзив ТСН

Відсьогодні водоканали почали відключати злісних неплатників. На Кіровоградщині споживачі завинили понад 184 мільйони гривень. Протягом минулого місяця комунальники вмовляли людей сплатити чи реструктуризувати заборгованість, а тепер почали відключати за борги.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Шворак.

Контролерів водоканалу боржники зустрічають з криками, скандалами і мало не кулаками, але частіше просто не відчиняють двері.

Втім, для того, щоб відключити квартиру за борги, заходити всередину і не треба. Все відбувається на даху. Спеціальний прилад з камерою запускають до системи каналізації будинку і блокують трубу квартири боржника.

Щоб уникнути відключення, абоненти можуть погасити борг просто на місці. Під під’їздом чекає мобільна каса. Якщо ж “кріт” уже заблокував каналізацію, доведеться не лише погасити борг, а й сплатити за підключення майже 5 тисяч гривень.

У приватних будинках комунальники просто розривають яму і глушать трубу, яка веде до будинку. Скільки коштує відновити подавання води після сплати заборгованості, в цьому разі підраховуватимуть індивідуально. Але не менше ніж 2 000 гривень.

Комунальники закликають абонентів або сплатити борг одразу, або укласти договір про його реструкторизацію та виплачувати частинами.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Світло вже відрізають! А тепер – ще й ВОДУ за борги!

Нагадаємо, в Україні тарифи на холодну воду планують підвищити у два етапи.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *