Подоляк дав вичерпну відповідь, для чого потрібен новий мобілізаційний законопроєкт

Війна

Мобілізація в Україні триває. Водночас потреба в новому мобілізаційному законопроєкті виникла через неадаптованість попереднього документа до тривалої війни.

Про це виданню “Telegraf” розповів радник голови ОП Михайло Подоляк.

За його словами, попередній законопроєкт не враховував тривалу війну, яку проти нашої держави розв’язала РФ. Держава має шукати способи, як стимулювати населення до захисту країни.

“Мобілізація і сьогодні йде в Україні. Вона триває. Сьогодні є відповідний закон, але він не враховує довготривалість цієї війни. І тому новий закон має врахувати питання ротації, демобілізації (тому що довгі терміни бойових дій), питання доукомплектації, тренування, іншого підходу до виокремлення соціальних груп, які мають бути мобілізовані, які не будуть мобілізовані, що таке бронювання тощо”, — сказав Михайло Подоляк.

Він також підкреслив, що новий документ повинен ширше дивитися на проблеми, які виникають під час довгострокової війни. Водночас висловлюючись про мобілізацію, він заявив, що жодна країна не ставитиметься з великою симпатією до призову в стані війни.

“Це ж очевидно. Це тяжкий процес. Люди у 21 сторіччі взагалі хочуть жити інакше. Вони хочуть вкладати у свої карʼєри, у свої сімʼї, у подорожі світом, у будь-що”, — підкреслив радник.

Крім того, наша держава шукатиме шляхи стимуляції суспільства щодо військової мобілізації.

“Попри все це мобілізація триває. Мобілізація буде проходити. Держава шукатиме стимули: і фінансові, і матеріальні стимули. І морально, скажімо так, працювати з суспільною думкою, пояснюючи, що варіанту, окрім захисту країни, не існує”, — резюмував він.

Нагадаємо, що в Україні в профтехах запровадять нову навчальну програму. Студентів навчатимуть на “Операторів цивільних дронів”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *