Як рудий колір шерсті впливає на поведінку кішки: про це мало хто знає

Різне

Люди й котики живуть пліч-о-пліч уже багато тисячоліть. За цей період назбиралося багато спостережень і висновків щодо домашніх улюбленців. Зокрема, побутує думка, що колір шерсті впливає на характер кішок. Наприклад, руді кішки мають вольовий характер, а чорні – надзвичайні розумові здібності. Розповідаємо, чи дійсно колір шерсті впливає на характер пухнастиків, посилаючись на публікацію Inverse.

Що каже наука: дослідження вчених

2012 року було проведено дослідження впливу кольору шерсті на кішок. Експеримент показав, що люди вважають рудих кішок доброзичливими, але водночас вкрай норовливими. Однак ці висновки засновані лише на думках людей. А ось що думає стосовно цього наука?

За словами науковців, характер кішки залежить не від кольору шерсті, а від її породи. Наприклад, дослідники виявили, що британські короткошерсті кішки найрідше потребують постійного контакту з людьми. Однак вчені виявили також і те, що порода кішки не може повністю впливати на її характер.

Що насправді впливає на характер кішки

Важливу роль у поведінці домашнього улюбленця відіграватиме навколишнє середовище і те, в яких умовах кішка росла. Наприклад, якщо тварини не мали спілкування з людьми впродовж перших дев’яти тижнів життя, то вони будуть тривожнішими, уникатимуть спілкування з людьми та іншими тваринами.

Дослідження також показують, що незалежно від кольору шерсті вашої кішки, її характер залежатиме від того, скільки часу вона провела з матір’ю.

Але люди наділяють своїх улюбленців певними рисами, яких ті насправді не мають. Наприклад, якщо кішка налякана, вона може, на думку свого господаря,поводитися не зовсім розумно. З іншого боку, кішки, яким комфортно серед людей, можуть поводитися безтурботно, їхня поведінка також здаватиметься нерозумною. Хоча науковці довели, що це зовсім не так.

Читайте також:

Що відчувають коти й кішки, яких віддали іншим господарям

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *