F-16 для України: Ігнат розповів, на якому етапі навчання пілотів

Події

Українські льотчики вже відпрацьовують тактичні прийоми на F-16. Зокрема, йдеться про завдання ударів по цілях.

Про це сказав речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Це дуже і дуже потрібно. Бо не лише літати потрібно на літаках і контролювати повітряний простір. На них треба воювати. Ці речі зараз відпрацьовують наші пілоти”, — наголосив він.

Як додав Ігнат, перехід на F-16 не може бути супершвидким, як нам того хотілося б. Потрібно щонайменше півроку, аби перевчити льотний склад та наземний персонал. Щобільше, мінімальна програма підготовки на F-16 складає 2 роки.

“Україна робить усе можливе для того, щоб якомога швидше цей літак з'вився у нашому небі і виконував ті завдання, які нам будуть під силу тій модифікацію, яку дадуть нам партнери”, — відзначив речник ПС ЗСУ. 

Окрема увага приділяється:

  • підготовці авіаційних інженерів — вони вчаться, як обслуговувати цей літак, його озброєння, як його програмувати і як завдавати ударів високоточною зброєю
  • підготовці та адаптації інфраструктури на певних майданчиках, аби літаки F-16 можна було застосовувати на українських летовищах.

Усі перелічені вище етапи, каже Ігнат, важливі для максимально ефективного використання винищувачів F-16 літак працював в українському небі. Він має знищував повітряні, наземні і надводні цілі.

Раніше Ігнат сказав, які завдання виконуватимуть перші F-16 та чи оголосять офіційно про їхнє передавання Україні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *