Вчені вперше реконструювали обличчя Данте Аліг’єрі (фото)

Технологія

Вчені вперше реконструювали обличчя італійського поета та мислителя Данте Аліг’єрі, який одним із перших вигадав художній опис раю, пекла та чистилища у своєму знаменитому творі “Божественна комедія”.

Про це пише видання Telegraph.

Традиційно на портреті Боттічеллі 1495 року та фресці у Флорентійському соборі Данте зображений з довгим носом і гострим підборіддям. Однак нове 3D-зображення відрізняється від такого образу. Тепер дослідникам змогли відтворити його зовнішність. Це вдалося відомому бразильському експерту з графіки Сісеро Мораєсу та його команді.

“Більшість портретів засновані на інформації, що міститься в біографії Данте, складеної письменником Джованні Боккаччо. А саме, що це була людина середнього зросту, дещо сутула, з витягнутим обличчям, орлиним носом і очима швидше більшими, ніж маленькими. Водночас вони не були знайомі особисто. Біограф черпав інформацію від людей, які знали поета чи жили з ним”, – сказав Сісеро Мораєс.

Автори реконструкції почали з цифрового відтворення черепа, використовуючи аналіз його кісток 1921 року, підкріплений даними зі статті 2007 про його зовнішність. Потім вони приступили до апроксимації — відтворення особи за його скелетними останками шляхом об’єднання мистецтва, антропології, остеології та анатомії.

Фото: Cicero Moraes/Pen News

У результаті було створено дві версії портрета: сіре зображення без волосся і із заплющеними очима, і кольорове, де відповідно до найвідоміших зображень домалювали деякі деталі — колір очей, шкіри та одягу.

Раніше вчені реконструювали обличчя жінки, яка померла 4200 років тому. Жінка залишалася похованою протягом тисячоліть, поки її скелет не знайшли археологи у кар'єрі на території сучасної Шотландії.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *