Квітнутимуть у перший же рік після висаджування: основна таємниця вирощування тюльпанів

Різне

Щоб тюльпани розпустили бутони вже в перший рік після висаджування, необхідно знати, як правильно підготувати саджанці. Агрономи рекомендують використовувати для цього триетапну підготовку.

Спочатку візьміть посадковий матеріал і покладіть його до холодильника, залишивши на 10-11 годин. Водночас важливо пам'ятати, що заморожувати цибулини категорично заборонено.

Після того, як дістали цибулини тюльпанів з холодильника, їх треба ретельно промити у слабкому розчині марганцівки. І лише тепер можна укорінювати, помістивши матеріал у ґрунт.

Якщо ви вирішили висадити тюльпани саме навесні, не варто чекати на квітень місяць. Крайній термін — кінець березня. Однак якщо у вашому регіоні в цей період ще часто бувають заморозки, краще підстрахуватися і посадити цибулини до горщиків до стабільного потепління, а вже потім пересадити до підготовлених заздалегідь лунок разом із грудкою землі з горщика.

Варто зазначити, що тюльпани висаджують у ґрунт тоді, коли температура землі підніметься до 9-10 градусів тепла. Обирайте затишне, захищене від вітру місце, яке також добре освітлюється сонцем.

Будьте готовими до того, що весняні тюльпани не квітнутимуть так само пишно, як ті, що були висаджені восени. Тому треба підібрати правильний сорт. А для підживлення обирайте калійні, азотні й фосфорні добрива.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *