“Чекає на тата”: одкровення дружини зниклого безвісти моряка з катера “Слов’янськ”

Ексклюзив ТСН

Дружина одного зі зниклих безвісти членів екіпажу “Слов'янська” Даміра Ауліна не припиняє пошуків чоловіка і вірить, що йому та побратимам  вдалося врятуватися. Чекає на батька і півторарічний син, якого моряк ще жодного разу не бачив. У лютому вони мали б разом відзначати 30-річчя Даміра.

Історія кохання, віри та вірності — в сюжеті кореспондента ТСН Сергія Осадчука.

Дружина зниклого безвісти  командира патрульного катера Олеся показує весільний альбом і розповідає – вони обоє з Кропивницького, а звела їх доля в Одесі, куди Дамір перейшов вчитися після окупації Криму. Її чоловік був одним з тих, хлопців, хто заспівав гімн України, коли на плацу інституту Нахімова окупанти спустили наш прапор.

Далі був випуск в Одесі і робота на судні ВМС “Балта”, командування на бронекатері “Вишгород”, а згодом –  на патрульному катері “Словʼянськ”. Олеся одразу розуміла – її обранець  народжений для військової справи і вона має його підтримувати.

Вони востаннє бачилися напередодні повномасштабного вторгнення. Катер під командуванням Даміра Ауліна вийшов на бойове чергування в море, а 3-го березня він надіслав вагітній дружині останнє повідомлення.

“Я йому якраз сказала про те, що я скоро йду на УЗІ і ось його останнє повідомлення: “Все буде добре, люблю тебе!” – розповідає дружина Олеся.

Наступного дня їй повідомили про трагедію на морі. Однак вона досі вірить, що чоловікові та його команді вдалося врятуватися – телефон Даміра через годину після ракетної атаки фіксували в мережі. А ще був сон.

“Снилося що він мені подзвонив і каже: Кохана, я живий”. І все. Я намагаюсь взагалі себе заспокоювати тим, що він тримається заради нас, він розуміє, що йому є до кого повертатися”, – каже жінка.

Для пошуків чоловіка разом з дружинами інших зниклих членів екіпажу Олеся створила громадську організацію. І намагається частіше фотографувати сина, аби потім показати татові, як той зростав. Малому його дуже бракує.

“В Кропивницькому в кожній кімнаті там є фотографії, і коли ми там, я кажу: “Назарчик, де тато?” Він одразу підіймає пальчик: “Тато! Тато! Тато!”  Він знає”, – каже дружина зниклого капітана.

У вільний час Олеся їде до моря, де з чоловіком гуляли разом. І до пам’ятника дружині моряка з дитиною. Під час ракетної атаки росіян по морвокзалу єдиним вцілілим об’єктом там залишився саме ця скульптура.

“Для мене це символізує дух нашої української жінки – як би важко не було, але вона все одно чекає”, – каже Олеся.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН у телемарафоні! Новини України в прямому ефірі!

Нагадаємо, унаслідок атаки РФ на Одесу 2 березня чоловік Сергій втратив дружину й 4-місячного сина. Він, розповів що його рідні загинули уві сні, це встановила експертиза.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *