Чи блокували на кордоні з Польщею зброю та допомогу для України: Шмигаль розкрив правду

Політика

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що не було зафіксовано жодного випадку блокування через кордон з Польщею доставки до України зброї, військової техніки та гуманітарної допомоги.

Про це очільник уряду повідомив на пресконференції 4 березня.

“Дуже важливо, що попри протести польських перевізників, фермерів не зафіксовано жодного випадку блокування доставки в Україну зброї, військової техніки, гуманітарної допомоги, пального. Всі ці вантажі йдуть безперешкодно в Україну”, – запевнив Шмигаль.

За його словами, випадки блокування, які “голосно роздуваються” в Мережі, стосуються не військової техніки, а комерційних авто, які здійснюють перевезення “під різним виглядом”.

Прем’єр стверджує, що на польсько-українському кордоні не був затриманий жоден вантаж, офіційно зареєстрований як військова або гуманітарна підтримка.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери-протестувальники влаштували майже повну блокаду руху на кордоні України. В Мережі повідомлялося, що поляки не пропускають вантажівки навіть з військовою та гуманітарною допомогою, а також висипали зерно з вантажного вагона.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *