Ядерний ультиматум Росії: Арестович розповів, яким він може бути

Колишній радник Офісу президента, військовий експерт Олексій Арестович розповів, яким може бути ядерний ультиматум Росії.

Про це Арестович заявив в інтерв'ю Василю Голованову.

“Що таке ядерний ультиматум? Карибська криза-2 – та сама логіка. Хрущов був готовий ударити по США ядерними ракетами, просто у нього не було міжконтинентальних ракет, він притягнув їх на Кубу. І розпочати ядерну війну. Сторони пішли на поступки. Мудре рішення Кеннеді полягало в тому, щоб не віддати Кубу Совєтам, залишити її під впливом Кастро. Нагадую – перед цим вони висаджували десант, намагалися забрати. Що таке Куба для американців? Це майже як Бровари для киян. Це неформально був 53-й штат США, і там було безліч інвестицій, вони їздили туди розважатися”, – зазначив він.

На думку Арестовича, по Україні, яка не за 100 км від території США, РФ ухвалить “мудре рішення” набагато швидше.

“Ультиматум буде такий самий – ядерний удар по Зміїному тактичною ядерною зброєю, демонстраційний. Наступний – по прикордонному переходу між Польщею та Україною або Румунією та Україною, де йдуть озброєння і військова техніка. Наступний – по Ряшеву, по базі, де сідають американські літаки”, – зазначив він.

Олексій Арестович назвав умову, яка могла б зупинити Росію.

“Наступне – так, починаємо ядерну війну, якщо хочете, давайте. Як вони там говорили? Ми згоримо в ядерному попелі і ви з нами, тільки ми потрапимо до раю, а ви куди? І що вони робитимуть тоді? У кого знайдуться яйця, щоб сказати – о'кей, ядерна війна так ядерна війна, стадіон так стадіон. Що й могло б тільки зупинити росіян. Відповіддю на цю невизначеність може бути лише максимальне підняття ставок”, – пояснив він.

Підсумовуючи, військовий експерт зазначив, що Захід чомусь не замислюється над тим, що якщо РФ завоює Україну, Росія не зупиниться, а стане лише сильнішою.

“Я як уявлю, що західному обивателю сказали, що зараз ваші кафе, ваші кінофестивалі, ваші комп'ютерні ігри – зараз усе це згорить у ядерному попелі через питання, чия Херсонська область… Знаєш, що скажуть нам західні обивателі – та йдіть заберіть хоч усю Україну. А ось думка про те, що коли заберуть усю Україну, тоді не зупиняться, тільки стануть сильнішими, їм на думку не спадає”, – резюмував Арестович.

Нагадаємо, Олексій Арестович не виключає варіант, що Росія може напасти на Європу. Він назвав три основні етапи можливої ескалації.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *