Окрім судна “Сергей Котов”, знищено ще й бойовий вертоліт – перехоплення ГУР

Війна

Морські дрони ГУР знищили російський патрульний катер “Сергей Котов”, а разом із ним бойовий вертоліт Ка-29, який перебував на борту.

Про це свідчить інформація з перехопленої розвідкою розмови російських окупантів, у якій ті озвучують подробиці ураження судна.

В перехопленій розмові командира 184-ї бригади кораблів охорони водного району (Новоросійськ), у чиєму підпорядкуванні перебував “Сергей Котов”, лунає:

“Зрозуміло, що ви все це знаєте. Нашу трагічну подію нічну. Відповідно о 00:50 безекіпажнимим катерами в кількості п’яти одиниць було атаковано малий патрульний корабель “Котов”, який разом з нами несе бойове чергування з протиповітряної оборони та перебуває він у мене, відповідно, на управлінні”.

Командир 184-ї бригади повідомив, що “Сергей Котов” був атакований п’ятьма безекіпажнимим катерами і на борту судна перебував також вертоліт.

“Українська правда” з посиланням на джерела повідомила, що був знищений корабельний транспортно-бойовий вертоліт Ка-29 – подальший розвиток машини Ка-27.

На патрульних кораблях цього проєкту для розміщення палубної авіації передбачений вертолітний майданчик, ангар і ємності для зберігання запасів авіапалива. Відомо, що екіпаж катера “Сергей Котов” уперше відпрацював приймання на палубу гелікоптера 2021 року.

Читайте провідні новини дня:

Нагадаємо, спецпідрозділ ГУР Group 13 атакував морськими дронами патрульний корабель “Сергей Котов” у ніч проти 5 березня неподалік Керченської протоки. Серед екіпажу судна є загиблі та поранені.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *