Сайт Міноборони РФ лежить уже добу: в ГУР пояснили важливість кібероперації

Війна

Сайт Міністерства оборони Росії не може впоратися з наслідками кібератаки ГУР. Сервіси не працюють уже добу.

Про це повідомляє Telegram Головного управління розвідки Міноборони України та йдеться в заяві представника ГУР Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

“Міністерство оборони держави-агресора Росії не може впоратися з наслідками кібератаки ГУР МО України. Станом на 5 березня 2024 року офіційний сайт силового відомства ворога досі “лежить”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ГУР, заблокованими залишаються IP-телефонія, домени Міноборони РФ, а також сервери, які забезпечували електронний документообіг структури.

“Це значні обсяги даних. Йдеться як про персональні дані керівництва Міноборони РФ, так і про цінну інформацію в контексті програмного забезпечення, що дозволить продовжувати подібні операції. Звичайно, не йдеться про повне знищення їхньої цифрової інфраструктури, але це вагомі здобутки. Це важлива база даних, яка дозволить продовжувати такі дії в більших масштабах”, – розповів Юсов.

Атака ГУР на сервери Міноборони РФ

Вранці 4 березня хакери Головного управління розвідки влаштували масштабну DDoS-атаку на сервери Міноборони Росії.

За словами розвідників, українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало МО РФ, а також масивом секретної службової документації російського міністерства.

До того ж отримано доступ до безлічі даних і документів, зокрема й секретних.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *