Чим обробити насіння перцю перед посівом: прості засоби для щедрого врожаю

Різне

Як підготувати насіння перцю до посіву

Насіння потрібно перебрати

Спочатку насіння треба перебрати – висипте його на папір і на око відберіть великі та дрібні насінини. Для посіву залиште насіння середнього розміру.

Визначте пустотіле насіння – опустіть його до місткості з водним розчином солі 30 г на 1 л води. Насіння, яке піднялося, викиньте, дістаньте те, що опустилося на дно.

Знезараження насіння

Насіння потрібно замочити в розчині марганцівки на 10-15 хвилин, потім промити і просушити. Можна скористатися вже готовими засобами, які матимуть спеціальний протигрибковий ефект.

Для того, щоб обробити насіння перцю від фітофтори, експерти рекомендують замочити його в сольовому розчині. Залиште насіння в такому розчині на 12-24 години, а потім промийте під проточною водою, висушіть.

Щоб запобігти фітофторі, насіння перцю можна обробити розчином на основі соди. У склянці гарячої води треба розчинити чайну ложку соди. Замочіть насіння в теплому розчині на 12-24 годин, а потім промийте під проточною водою і висушіть.

Насичення мікроелементами

Цей етап є важливим, але необов'язковим. Дехто купує для цього спеціальні мінеральні суміші, інші використовують свої рецепти. Найпопулярнішим є спосіб замочування в розчині деревної золи. Для його приготування розведіть в 1 літрі води 20 г золи, дайте відстоятися протягом доби, далі насіння перцю покладіть до тканинного мішечка і опустіть у розчин на 5 годин. Після цього розкладіть перець для просушування на папір.

Замочування перед посівом

Розкладіть насіння перцю на мокру тканину, паперову серветку, зверху теж треба накрити. Стежте, щоб насіння постійно було вологим, а температура в приміщенні не опускалася нижче 25°. Через тиждень або два почнуть з'являтися паростки. Можна висівати насіння перцю, яке вже набрякло, або ж те, яке вже проросло.

Загартовування перцю

Перед самим посівом замочене насіння помістіть на добу до приміщення з температурою повітря -1° або протягом 10 діб тримайте його в теплому місці, а на ніч кладіть до холодного приміщення з температурою до -20°. Після загартовування, перш ніж сіяти перець, насіння просушують.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *