Очільниця молдовської автономії зустрілася з Путіним і пожалілася на “утиски” від Кишинева

за кордоном

У середу, 6 березня, башкан (голова) Гагаузії, яка є автономною територією Республіки Молдова, Євгенія Гуцул зустрілася з російським диктатором Володимиром Путіним і, за її словами, обговорювала з господарем Кремля “складні геополітичні та регіональні питання”.

Про це вона написала у своєму Telegram-каналі, зауваживши, що зустріч відбулася на полях Всесвітнього конгресу молоді в російському місті Сочі.

Гуцул заявила, що поскаржилася Путіну на “беззаконні дії влади в Молдові”, яка, начебто, мстить за “громадянську позицію та відданість національним інтересам”. Лідерка автономної території стверджує, що Кишинів “обмежує бюджет, порушує законні права та провокує дестабілізацію в Гагаузії”.

“Російський лідер [Путін] пообіцяв надати підтримку Гагаузії та гагаузькому народу у відстоюванні наших законних прав, повноважень та позицій на міжнародній арені”, — заявила Гуцул.

Нагадаємо, раніше невизнане Придністров’я звернулося до Росії – Ради Федерації та Держдуми – з проханням захистити від економічного тиску Молдови, посилаючись на начебто проживання в регіоні 220 тисяч російських громадян.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *