Навіть старі кухонні рушники будуть, наче нові: цей метод допоможе позбутися в’їдливих плям

Різне

Кухонні рушники мають найскладніші забруднення. Вони швидко втрачають свій первозданний вигляд від постійного прання. А всі в’їдливі плями, які залишаються від жиру, їжі та напоїв, взагалі не можна нічим вивести, навіть дуже агресивні засоби не можуть впоратися з ними. Втім, є такі підручні засоби, які з легкістю приберуть проблемні плями. Розповідаємо, чим відіпрати кухонні рушники, щоб вони були, наче щойно з магазину.

Як відіпрати жирні плями з кухонних рушників

Кухонні рушники можна відіпрати від застарілих жирних плям кількома способами.

  • Рослинна олія і відбілювач. Для такого способу прання треба взяти 8 літрів води, 3 столові ложки будь-якого відбілювача, 2 столові ложки олії і 2 ложки гелю для миття посуду. Все добре розмішати, суміш довести до кипіння, а потім замочити в ній рушники на кілька годин. Після замочування добре виполощіть їх у теплій воді – і ваші рушники стануть, як нові.
  • Гель для посуду. Візьміть гарячу воду, додайте трохи засобу для миття посуду, розмішайте і замочіть рушники. Через кілька годин виперіть, як зазвичай.
  • Господарське мило. Тканину треба добре намилити і помістити в поліетиленовий пакет на кілька годин. Потім виперіть рушники звичайним способом – на них не залишиться жодної жирної плями.

Як відіпрати кухонні рушники за допомогою підручних засобів

  • Перекис водню. Засіб діє як відбілювач, тому добре впорається із застарілими плямами. На п’ять літрів теплої води додайте 2 столові ложки перекису й 1 столову ложку нашатирного спирту. Замочіть рушники в розчині на 2 години, плями зійдуть, наче й не було.
  • Лимонна кислота. Випрані вологі рушники посипте лимонною кислотою, особливо ретельно обробіть місця з плямами. Залиште на годину, щоб засіб відпрацював, потім прополощіть рушники у воді кімнатної температури. Можна засипати лимонну кислоту в порошок перед пранням, вона працюватиме як природний відбілювач.
  • Гірчичний порошок. Такий засіб послужить як екологічний відбілювач, який є вкрай безпечним для тканини. Зробіть з гірчичного порошку й води пасту, нанесіть на вологі забруднені місця та потримайте впродовж години. Потім виперіть білизну звичайним способом.
  • Марганцівка. Розведіть трохи марганцівки в теплій воді, щоб утворився рожевий розчин, засипте туди склянку прального порошку, все добре перемішайте. Замочіть у цьому розчині рушники на кілька годин, а опісля виперіть, як зазвичай.

Читайте також:

Вікна сяятимуть чистотою кілька місяців: як до блиску вимити скло після зими

Як вивести масні плями на одязі, рушниках і м’яких меблях: просто посипте цим засобом

Навіть дуже стара ванна стане білосніжною: просто помийте її цим копійчаним засобом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *