Румунія заявляє, що Москва намагається налаштувати союзників один проти одного

Політика

Кремль посилює дезінформаційні атаки проти демократичних країн. РФ намагається налаштувати союзників один проти одного.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявила міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску.

За її словами, США і Європа мають боротися з російською дезінформацією “скоординовано і розумно”. Адже Москва намагається створити тертя напередодні виборів у США та в Європі.

“Росія намагається кинути виклик демократичним інститутам в наших країнах, випробувати їх на міцність і зіштовхнути нас один з одним, безпосередньо і через маріонеток”, – наголосила вона. 

Одобеску наголошує: незважаючи на погляди між провідними світовими лідерами, повинна переважати рішучість у досягненні спільної мети – перемоги України у війні з Росією. Якщо ж цього не станеться, то інші світові авторитарні лідерів захочуть кинути виклик міжнародному порядку.

“Ми повинні виходити за рамки меседжів передвиборчої кампанії, і в часи нестабільності, коли наша єдність піддається сумніву, трансатлантична співпраця є незамінною”, – зауважила очільниця МЗС Румунії.

Як повідомлялося, аналітики ISW вважають, що Кремль хоче використати Придністров'я і Гагаузію для дестабілізації Молдови. Країна готується до переговорів про вступ до Євросоюзу і президентських виборів.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *