Бій з російськими диверсантами на Сумщині: деталі останнього прориву ворога

Війна

Загроза від російських ДРГ нікуди не зникла, РФ продовжує закидати своїх диверсантів на територію України.

Про деталі останнього бою з ворожою ДРГ на Сумщині розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

“Певний час ми бачили зниження активності ворожих ДРГ і по Сумському напрямку, і по Харківському. Але, як бачимо, ця загроза нікуди не зникає. Ворог продовжує використовувати свої диверсійно-розвідувальні групи, які планують або хочуть зайти на нашу територію”, – каже Демченко.

Що стосується останнього випадку, коли у ніч на 7 березня на Сумщину вкотре проривалася російська ДРГ, то напад було успішно відбито.

“Цей випадок вибиття з території України ворожої ДРГ на Сумщині, коли наші хлопці, як тільки виявили цю групу, одразу відкрили по ній вогонь, також була підтримка з артилерійських підрозділів, і в подальшому вони відступили”, – зазначає речник ДПСУ.

Крім того, що вороог не полишає спроб використовувати своїх диверсантів і на Харківщині.

“Тому поки матимемо такого сусіда, звісно, загроза заходу диверсійних груп залишатиметься”, – підсумував Демченко.

Нагадаємо, в ДПСУ повідомляли, що російські диверсанти активізувалися на кордоні з РФ у Сумській та Харківській областях.

Раніше повідомлялося, що СБУ спіймала російського агента, який готував прорив ДРГ ворога на Сумщину. 54-річного жителя Сум ФСБ дистанційно завербувала у серпні 2023 року.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *