“Рівні і рівніші”: військовий гнівно прокоментував демобілізацію Залужного

Події

Журналіст Олександр Піддубний, який від початку повномасштабного вторгнення перебуває в лавах ЗСУ, зауважив, що звільнення з військової служби генералів Залужного і Шаптали за станом здоров'я нагадує шкідливий принцип про “рівних і рівніших”

Про це він написав у своєму дописі у Facebook.

Військовий зазначив, що розуміє армійську субординацію, за якої існує різне ставлення до генералів та нижчих чинів. Однак він наголосив, що українська армія за теперішніх воєнних умов — це “не кадрове військо”.

“У нас військо, що більшою частиною складається з мобілізованих. Тобто складається із самодостатніх особистостей.  Гідність – це те, що відрізняє нас від росіян. Тому в ЗСУ дуже шкідливим є принцип: “я командир, а ти дурень”. Шкідливим є принцип: “всі рівні, але є рівніші”. У нас дуже багато людей, які за станом здоров'я заслуговують на демобілізацію і ця демобілізація їм не світить”, — пояснив Олександр Піддубний.

Військовий нагадав, що в дописі влітку 2022 року застерігав українців від “створення кумира”, маючи на увазі Залужного. “Час свідчить, що я мав рацію”, – резюмував він.

Раніше видання ZN.UA з посилання на власні джерела повідомило, що Валерій Залужний після звільнення з посади головкома ЗСУ пройшов військово-лікарську комісію, де був визнаний непридатним.

Нагадаємо, народна депутатка Мар'яна Безугла різко відреагувала на цю інформацію, нагадавши заперечення Валерія Залужного щодо звільнення від військової служби людей з інвалідністю 2 групи.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *