Чому оборонні фортифікації для ЗСУ не будували 2023 року: Лиховій пояснив

Війна

Процес спорудження нових систем оборони на лінії фронту розпочався у грудні 2023 року, оскільки раніше ЗСУ вели наступальні дії.

Про це повідомив речник ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Торік Україна вела наступальну операцію і ті самі сапери, інженери були залучені для подолання ворожих інженерно-фортифікаційних споруд”, – пояснив він.

За його словами, деякі комплекси захисних споруд на випадок наступу ворога вже збудовані, у деяких несуть чергування піхотні підрозділи.

“Ці системи оборонних споруд будуються в тісному контакті з представниками механізованих бригад, які власне дають замовлення – що б вони хотіли бачити, в якому місці, якої якості”, – уточнив Лиховій.

Речник ОСУВ “Таврія” зазначив, що ці захисні споруди – це друга та третя лінії оборони, вони будуються механізовано, із застосуванням техніки, оскільки такі роботи можливі на відстані не менш ніж 5 км від лінії бойового зіткнення. 

Крім Запорізької області, будувати укріплення почали також у більш тиловій Дніпропетровській області, де, за словами Дмитра Лиховія, вже є свої “зуби дракона”, і там уже наближаються до обладнання траншей та інших засобів фортифікацій.

Читайте провідні новини дня:

За крок до захоплення Києва: Буданов розкрив унікальні деталі, хто та як зупинив окупантів

Глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського про “білий прапор” та перемовини з РФ

“Я просив мене добити”: щемлива історія військового, який вижив після влучання ворожого дрона

Нагадаємо, на думку військових експертів Олександра Коваленка та Владислава Селезньова, російські окупаційні війська влітку 2024 року навряд чи зможуть зібрати достатньо сил, щоб почати наступ на Київ та Харків. Найбільш ймовірний варіант розвитку подій – спроба просування на східному напрямку з метою повного захоплення Донецької області.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *