РФ змінює удари ракетами на потужні авіаційні бомби: в ЗСУ пояснили, що допоможе протидіяти ФАБ-1500

Зброя

Окупаційна армія Росії почала використовувати на війні в Україні потужні авіаційні бомби ФАБ-1500. Ця зброя змінила баланс на лінії фронту. Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко пояснив, РФ почала активно використовувати ФАБи або КАБи через кошти. Адже ракети, які росіяни запускали раніше, є набагато точнішими, однак їхнє виробництво було для них фінансово витратним.

Про це він розповів 24 “Каналу”.

“Ця зброя несе страшну загрозу. Їхнє використання – це вимушений крок для Росії, але, на жаль, він має дуже болісний наслідок для нас. Панацею від них є системи протиповітряної оборони. Саме вони знищують літаки, які здійснюють пуски КАБів”, – пояснив Тимочко.

Він також зауважив, що потрібно знайти спосіб ліквідовувати ворожу авіацію – насамперед на аеродромах, а крім того, складські приміщення, де зберігаються ці бомби. В цьому Україні дуже б допомогли американські винищувачі F-16.

F-16, за словами голови Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, – це початок появи європейських та американських повітряних суден, власне, на заміну радянського флоту. В майбутньому у нас будуть і F-35 та інші сучасні літаки. Нам потрібно пройти авіаційне удосконалення.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Данія передасть Україні перші шість винищувачів F-16 вже наприкінці весни.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *