Байден і Дуда зустрінуться в Білому домі: до чого тут Україна

Політика

Зустріч лідера США Джо Байдена з президентом Польщі Анджеєм Дудою і прем'єр-міністром Дональдом Туском у Білому домі відбудеться на тлі боротьби Байдена з республіканцями в Конгресі, які гальмують виділення 95 мільярдів доларів на озброєння Україні та допомогу Ізраїлю.

Про це пише Reuters.

“Лідери підтвердять свою непохитну підтримку захисту України від жорстокої загарбницької війни Росії”, – заявили в Білому домі, зазначивши, що лідери країни скоординують свої дії перед щорічним самітом НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні.

Крім того, представник Білого дому повідомив, що три лідери відзначатимуть 25-ту річницю вступу Польщі до НАТО і обговорять “поглиблення відносин у сфері оборони, які стали більш тісними за останні два роки після [повномасштабного] вторгнення Росії до України”.

Нагадаємо, раніше Дуда вже підготував ґрунт для переговорів, написавши статтю для Washington Post із закликом до кожного члена НАТО збільшити витрати на оборону з 2% до 3% ВВП, оскільки президент Росії Путін вже перевів російську економіку на воєнний лад і виділяє 30% річного бюджету на озброєння.

“Повернення до статус-кво неможливе. Імперіалістичні амбіції Росії та агресивний ревізіонізм штовхають Москву до прямої конфронтації з НАТО, Заходом і, зрештою, з усім вільним світом”, – написав Дуда.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *