Ворог посилив атаки на одному з напрямків, застосовує хімзброю: чи є загроза прориву

Війна

Російські війська активізували атаки в зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”, однак створення ударного кулака для прориву оборони ЗСУ зараз не фіксується.

Про це речник ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій повідомив в ефірі телемарафону 12 березня.

Ситуація в зоні ОСУВ “Таврія”

“Сьогодні у нас спостерігається ще більша активізація противника, коли до шостої ранку вже тривало 11 бойових зіткнень по всій лінії фронту. А від початку доби на ранок було зафіксовано 15 бойових зіткнень на Донецькому відрізку фронту і шість зіткнень – на Запорізькому”, – розповів Лиховій.

Він зазначив, що дві третини боїв уздовж лінії фронту припадають на зону відповідальності ОСУВ “Таврія”.

Лиховій зазначив, що активність окупантів на деяких напрямках фронту пов’язана з політичними завданнями керівництва РФ та підготовкою до так званих президентських виборів.

Ситуація на Авдіївському, Оріхівському, Запорізькому напрямках

Спікер українських захисників також повідомив, що “гарячим” залишається Авдіївський напрямок. Доволі напружена ситуація на Оріхівському, Запорізькому напрямках. Там російські війська атакують малими штурмовими групами, але не мають успіху.

“Чим більше він (ворог – ред.) атакує, тим більше результати бойової роботи показують знищення противника”, – зазначив Лиховій.

Читайте провідні новини дня:

Росіяни застосовують хімічну зброю

Речник ОСУВ “Таврія” заявив, що російські загарбники використовують боєприпаси з отруйними речовинами, дедалі частіше порушуючи Конвенцію про заборону застосування хімічної зброї.

“За вчорашню добу зафіксовано ще п’ять випадків скидання з безпілотників боєприпасів із хімічною отруйною речовиною хлорпікрин. Всі вони припадають на Запорізький напрямок. А за минулий тиждень росіяни близько 60 разів застосовували цю хімічну речовину”, – розповів Лиховій.

Чи нарощує РФ сили для прориву

Він прокоментував, чи нарощують росіяни угруповання для потенційної спроби прориву.

“Ми бачимо всі спроби росіян провести певну ротацію, провести підсилення тих підрозділів, які у них виснажуються, винищуються, але немає підстав говорити, що на якомусь із напрямків ОСУВ “Таврія” противник формує ударний кулак для великого прориву вглиб нашої оборони”, – повідомив речник.

Він додав, що угруповання ворога на Авдіївському напрямку налічує понад 48 тисяч бійців, а на Запорізькому – близько 50 тисяч.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни повідомили, що російська армія просунулася вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна на тлі позиційних боїв у цьому районі 11 березня.

Водночас Генштаб ЗСУ інформував, що окупанти намагалися прорвати оборону українських військ на Новопавлівському напрямку.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *