День вогню і паніки в Росії: що просто зараз відбувається в Курській області

Ексклюзив ТСН

Як насправді реагують місцеві жителі в Курській області на воєнні події на території Росії, які здійснив “Легіон свободи” та навіщо туди зайшли ці російські добровольчі формування?

Політичний представник легіону “Свобода Росії” Ілля Пономарьов в ексклюзивному коментарі міжнародній оглядачці Яні Слєсарчук повідомив про це 12 березня.

День вогню: дві нафтобази, літак і звільнення Бєлгородщини

Яна Слєсарчук розповідає про всі найгарячіші новини світу. Зокрема, про польський десант у Сполучених Штатах і ситуацію на нашому кордоні, страйк у Німеччині та військові тренування держав нової Осі назло НАТОвським навчанням.

Російські добровольці повертаються до Росії на вибори президента. І пропонують голосувати не бюлетенями, а калібрами. Бійці зайшли до Курської та Бєлгородської областей, протягом дня звідти надходить суперечлива неперевірена інформація.

Польський десант у Вашингтоні

Одночасно і президент, і прем'єр, які представляють різні, геть не дружні одна одній партії, говоритимуть з місцевими посадовцями. Вже відомо, що президент Анджей Дуда везе пропозицію підвищити витрати на оборону в країнах НАТО з двох до трьох відсотків.

“Тут я маю зазначити, що і два відсотки, на яких наполягав 45-й президент Сполучених Штатів, а нині кандидат у президенти від республіканців Дональд Трамп, з країн Альянсу витрачають на оборону досі далеко не всі. Стежимо за новинами з Вашингтону, однак через різницю в часі підсумки польського візиту підіб'ю вже завтра (13 березня – ред.) або ж від самого ранку приходьте дивитися ефір ТСН у марафоні “Єдині новини“, – зазначає журналістка.

“Напередодні слідом за віцепрем'єром і міністром інфраструктури Курбаковим я повідомляла про те, що на польському кордоні блокують пасажирські автобуси”, – нагадала журналістка.

Автобуси на українсько-польському кордоні – розбирається консульство

Генеральний консул України в Любліні, який доїхав до КПП Дорогуськ, Сергій Царук пізніше повідомив: при ньому автобуси рухалися вільно. Польська поліція заперечує, що там відбувалося навмисне блокування, однак визнала: сповільнення руху дійсно могло бути пов'язане з протестувальниками, які блокують вантажівки, а відтак автобуси можуть затримуватися на пів години.

Україна офіційно закликала польську сторону забезпечити безперешкодний рух пасажирів.

“Якщо ж хтось із вас має свіже відео, яке підтверджує, що поляки продовжують блокувати наші автобуси – неодмінно завантажуйте онлайн і діліться в коментарях”, – закликає журналістка.

Росія, Китай та Іран проводять спільні навчання

Більше 20 кораблів і бойових катерів, а також гвинтокрилів вивели до Оманської протоки Аравійського моря. Відпрацьовують спільні маневри, стріляють по наводних і повітряних цілях. У цей же час у регіоні – в водах Червоного моря – коаліція під проводом Сполучених Штатів протистоїть хуситським нападам на цивільні кораблі.

“А в Європі тривають найбільші натовські навчання від часів холодної війни, які мають на меті продемонструвати Росії здатність Альянсу, цитую, захищати кожен метр своєї території”, – йдеться в огляді.

Лідери ЄС готують нові потужні санкції проти Ірану через те, що той постачає Росії балістичні ракети.

Про це повідомляє агенція “Ройтерз”, яка ознайомилася з чорновиком документа, який ухвалюватимуть на саміті наступного тижня. Крім того, нові санкції запровадять проти Білорусі й Північної Кореї – ще двох авторитарних держав, які допомагають країні-агресорці.

Європа готує нові санкції проти Ірану за постачання зброї до Росії

Коли чекати на допомогу від американців – невідомо, а відтак Європа збирається якнайшвидше направити Україні гроші з прибутків із заморожених російських активів.

І на цьому місці, як твердять джерела видання “Файненшел Таймс”, уже не йдеться винятково про мирні цілі “відновлення”, як усі говорили раніше. А у французькому парламенті сьогодні проходить обговорення стратегії президента Макрона щодо допомоги Україні.

“Нагадаю, президент Франції, який до початку повномасштабного вторгнення чи не найчастіше телефонував російському керманичеві, намагаючись виступати головним європейським миротворцем, нещодавно першим з європейських лідерів вголос припустив, що війська НАТО можуть зайти на територію України. Тим самим показавши Путіну: відповідь на ядерний шантаж у НАТО існує – і Кремлю вона не сподобається”, – каже журналістка.

Нагадаємо, бойові дії та прорив кордону на території Росії, які здійснив легіон “Свобода Росії” в Бєлгородській і Курській областях і про які йшлося в огляді, є першим кроком до сприйняття реалій росіянами, хоча наразі носять більше політичний та емоційний характер. Про це в коментарі для ТСН.ua розповіли військові експерти Олександр Коваленко та Олексій Гетьман.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *