Планував отруїти своїх командирів: СБУ викрила агента ФСБ у лавах ЗСУ (відео)

Ексклюзив ТСН

У ЗСУ виявили зрадника, який планував смертельно отруїти все командування на одному з найгарячіших напрямків фронту! За крок до здійснення його плану зловмисника, який працював на російську ФСБ, вдалося затримати хлопцям з СБУ! Хто цей зрадник, як саме планував здійснити замах на власне командування та чому зрадив Батьківщину – в ексклюзиві Артема Зябкіна для TSN.UA.

СБУ викрили зрадника у війську

12 березня Служба безпеки України затримала зрадника в лавах ЗСУ, який за вказівкою ФСБ РФ готував замах на командирів одного з бойових підрозділів на Запорізькому напрямку. За планом росіян, боєць мав додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувалися, зокрема, і командири.

На щастя, спеціалістам контррозвідки вдалося заздалегідь викрити зловмисника.

“Військова контррозвідка Служби безпеки запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті. Внаслідок спецоперації затримано агента ФСБ, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області. Зловмисником виявився чинний військовослужбовець української армії. Для вчинення злочину він планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ. Співробітники СБУ завчасно викрили зв'язок зрадника з російською спецслужбою і покроково задокументували його підривну діяльність проти України”, – повідомив пресцентр СБУ.

Зливав ворогу дані про ЗСУ

Під час затримання у зловмисника було вилучено телефон, тож спливли ще й інші деталі його підривної діяльності. Виявилося, що той уже деякий час зливав координати ЗСУ, фотографував техніку, а також розповідав ворогові про побратимів і своїх командирів.

Окупанти змусили бійця зрадити Україну?!

Але як так вийшло, що український військовий перейшов на бік окупантів і був готовий убити своїх побратимів?

За інформацією ЗМІ, російського агента звати Денис Гольштейн і він справді служив у ЗСУ. Родом Денис з Луганщини, де в нього досі проживає рідня – мати й батько. Дізнавшись про це, окупанти викрили їх та почали катувати, згодом змусивши Дениса працювати на себе. Ці деталі знають і в СБУ.

“За даними слідства, фігурант був завербований через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка просто з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої російської катівні. Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, вимагаючи, щоб вони вмовили свого сина працювати на користь країни-агресора”, – розповіли у пресцентрі СБУ.

Втім, виправдати цим свої злочинні наміри зрадникові не вдасться. Як пишуть у Службі безпеки, наразі чоловіка тримають під вартою. Його судитимуть за державну зраду. Російському агенту загрожує довічне ув’язнення.

Цей випадок непоодинокий

Схожий випадок стався в ЗСУ 6 березня 2024 року. Тоді контррозвідці Служби безпеки вдалося затримати російського агента на Донеччині. Цей чоловік родом з Дніпропетровщини пішов на службу до ЗСУ 2023 року. Коли бійця відправили під Бахмут, той почав співпрацювати з ворогом. У СБУ підозрюють, що окупанти накинули оком на чоловіка давно, коли той ще навчався в одному з московських вишів.

“Після декількох сеансів зв’язку з російською спецслужбою її агент, розуміючи невідворотність покарання, втік з району базування свого підрозділу. Потім він на таксі добрався до прикордоння Вінниччини, щоб звідти потрапити до невизнаного Придністров’я і там переховуватися від правосуддя”, – повідомив пресцентр СБУ.

Наразі зрадник також перебуває під вартою і готується до суду. Йому загрожує довічне ув’язнення.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ❗️ ПЛАНУВАВ ОТРУЇТИ СВОЇХ КОМАНДИРІВ! СБУ викрила агента ФСБ в лавах ЗСУ!

Нагадаємо, СБУ знешкодила в Києві масштабну агентурну мережу ФСБ, яка працювала під прикриттям УПЦ.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *