США готуються оголосити про новий пакет військової допомоги для України – Reuters

за кордоном

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні, загальна вартість якого може сягати 400 мільйонів доларів.

Про це пише агентство Reuters із посиланням на власні джерела в американському уряді.

Це перший подібний крок за кілька місяців, оскільки надання допомоги Києву блокується представниками республіканської партії в Конгресі США.

За інформацією, отриманою від двох чиновників на умовах анонімності, Білий дім оголосить про надання допомоги вже сьогодні, 12 березня.

Повідомляється, що фінансування нового пакета військової допомоги здійснюється за рахунок кредитів, повернутих Пентагону за останні закупівлі.

Палата представників США, де більшість конгресменів є республіканцями, заблокувала законопроєкт про заходи національної безпеки на суму 95 млрд доларів. Пакет передбачав збільшення допомоги Україні, Ізраїлю та Індо-Тихоокеанському регіону.

Цей закон був схвалений Сенатом 70 голосами проти 29, але спікер Палати представників від республіканської партії Майк Джонсон відмовився винести законопроєкт на голосування.

Нагадаємо, в Конгресі готують альтернативний двопартійний законопроєкт. Голова комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол вважає, що спікер Майк Джонсон підтримає законодавчу ініціативу і винесе законопроєкт на голосування вже наприкінці березня.

Читайте ведучі новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *